2012. április 26., csütörtök

Álláskeresés Budapesten

Az álláskeresés legelterjedtebb módja az online álláskeresés. Az Interneten rengeteg portál között válogathatunk, amelyek állásokat kínálnak. Vannak közismertebbek, diákmunkára specializálódottak vagy lokális igényeket kielégítőek is. 
Jelen bejegyzésünkben két, csak Budapesti állásokat hirdető oldalt mutatunk be.

Az oldalra kattintva egy elég kaotikus és reklámokban gazdag felületet találunk, mely nem rendelkezik bemutatkozó szöveggel, helyette rögtön a lényegre is tér. A kezdő oldalon kiválaszthatjuk, hogy melyik kategóriába tartozó állásokat szeretnénk megtekinteni. A kategóriák neve mellett megjelenik egy szám is, amely megmutatja az aktuálisan, a kategóriában lévő álláshirdetések számát. Az oldal tetején lehetőségünk van álláshirdetés feladására is, míg alul a legfrissebb ajánlatokat találjuk, kiemelve. A Marketing/Reklám/Média/Pr címke alatt változatos hirdetésekre bukkanhatunk: a nyomdai dekoratőrtől kezdve, a hirdetésszervezőn át, a több idegen nyelvű hirdetésen, és marketing értékesítőn keresztül, egészen a HR vagy PR munkatársig. Fontos tudni, hogy elsősorban gyakorlattal rendelkezőknek érdemes ezen az oldalon böngészni.

Az oldal mind színeiben, mind az elrendezést nézve egyszerű, és áttekinthető. Kevés reklámot tartalmaz, melyek többnyire kis-méretűek. Az állások vegyesen, az összes kategóriából, a fősorban futnak végig, de lehetőség van kategóriaszűrésre is. Marketing, reklám, média, PR. Az állások tehát, itt is változatosak. Az oldal előnye, hogy ha egy-egy állásra kattintunk, az külön lapon jelenik meg. Ez a portál kevesebb ajánlattal rendelkezik, viszont gyakornoki, illetve friss diplomás állásokat is hirdet.

Nincsenek megjegyzések: